Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وزير اقتصاد با تبريک روز خبرنگار از تلاش اين قشر براي ارتقاي ظرفيت هاي جامعه در حل و فصل مشکلات اقتصادي تشکر کرد و گفت : واقعي سازي واگذاري ها و ساماندهي سهام عدالت از دسناوردهاي دولت است.

به گزارش سرويس اقتصادي جام نيـوز، علي طيب نيا در شصت و نهمين و آخرين جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي در دولت يازدهم گفت: دولت يازدهم در شرايطي کار را آغاز کرد که شرايط بسيار خطيري داشت و مشکلات ساختاري از گذشته انباشته شده بود ، اجراي سياست هاي نادرست اقتصادي هم در کنار تحريم ها شرايط ناپايداري ايجاد کرده بود و با نوسانات شديدي در بازارهاي اقتصاد روبرو بوديم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طيب نيا گفت : اولويت کوتاه مدت دولت ايجاد ثبات اقتصادي بود و با مجموعه تلاش ها موفق شديم بر اين شرايط فائق آييم و رشد منفي اقتصادي به وضع مثبت تغيير يافت.

وي افزود: شاخص هاي اقتصادي روند روبه رشدي پيدا کرد هرچند ميانگين رشد اقتصادي 3.8 درصدي در 4 دهه اخير شايسته ملت ايران نيست و نمي تواند موجب اشتغال جوانان و پاسخ گوي نيازهاي مردمي و رفاه جامعه شود.

وزير اقتصاد گفت: نبايد درآمدهاي ارزي کشور فقط به صادرات نفت خام متکي باشد.

وي افزود : توسعه صادرات بايد به عنوان بسته جامع نگاه شود و همه لوازم توسعه غيرنفتي را فراهم کنيم.

طيب نيا گفت : يکي از برنامه ها در راستاي اقتصاد مقاومتي و قطع وابستگي به نفت شامل ايجاد درآمد سالم و کافي براي دولت از طريق افزايش صادرات غيرنفتي و تأمين نيازهاي ارزي کشور است.

وزير اقتصاد درباره دولتي بودن اقتصاد هم افزود: همه موارد مربوط به ارتقاي بخش خصوصي در قانون و سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري ديده شده اما در عمل به خوبي اجرا نشده است.

وي گفت : اگر محيط مناسب براي بخش خصوصي فراهم نشود صرف واگذاري ، مشکل را حل نمي کند.

طيب نيا افزود : واگذاري به بخش خصوصي واقعي از راهکارهاي خوب براي رهايي از دولتي بودن اقتصاد اما واقعاً سخت است.

وي گفت: تفکري در ذهن مديران نشسته است که اگر شرکتي را واگذار کرديد، فاتحه اش را بخوانيد و تنها شيوه مديريت را مالکيت و مديريت دولتي مي دانند.

وزير اقتصاد افزود : وقتي اگهي واگذاري بنگاهي را در شهرستان مي دهيم نماينده مجلس التماس مي کند از ليست واگذاري خارج شود زيرا در گذشته يا به خصولتي ها داديم يا چون واگذاري مناسب نبود ، ناموفق بود.

طيب نيا افزود: اگر قرار باشد اين فضا حاکم و انحصارات دولتي وجود داشته باشد و مديران را دولت انتخاب کند حتي با سهم کمتري که دارد ، بخش خصوصي نمي تواند ايفاي نقش مناسب کند.

وي گفت : اين تفکر بايد باشد که با واگذاري بنگاه به بخش خصوصي ف کارآيي نه کاهش که افزايش مي يابد.

وزير اقتصاد افزود: در اکثر بنگاه هايي که واگذار کرديم اشتغال، بهره وري و سودآوري افزايش يافته است.

طيب نيا گفت: اگر همزمان با واگذاري مالکيت، مديريت را هم واگذار کنيم حتماً نتيجه مثبت مي گيريم.

وي افزود: بانک ها حاضر به پاسخگويي تأمين مالي نيستند و هزينه هاي تأمين مالي بسيار بالاست.

طيب نيا گفت: بخش عمده منابع بانک ها منجمد است و افزايش سرمايه دولت و افزايش سرمايه بانک ها لازم است بنگاه هاي بانک ها بايد واگذار شود.

وي افزود : بازار بدهي در بازار سرمايه براي اولين بار ايجاد شد ، بانک ها بنگاههاي کوچک و خانوارها را بايد تأمين مالي و بنگاه هاي بزرگ را بازار سرمايه تأمين مالي کند.

هدف بعدي در بازار سرمايه ساماندهي بدهي دولت بود تا حدي که قدرت نقدشوندگي بالا داشته باشد.

وزير اقتصاد اظهار داشت : منشا اصلي خيلي از مشکلات در خود بودجه دولت است.

وي افزود : مقابله با تورم و رشد اقتصادي مستمر نيازمند اصلاح ساختار بودجه، مديريت بودجه، مديريت هزينه ، استقرار نظام مالياتي و نظام کارآمد بودجه ريزي است.

طيب نيا گفت : تا سال 92 پانزده تا شانزده درصد واگذاري اوليه به بخش خصوصي و56 درصد واگذاري ها به صورت رد دين به نهادهاي عمومي بود.

وي تصريح کرد : در اين دولت رد دين نداشتيم جز دو مورد؛ يکي واگذاري به صندوق بازنشستگي فولاد که تأکيد مجلس بود و با وجود مخالفت مجبور شديم واگذار کنيم، دومي واگذاري 500 ميليارد توماني به تأمين اجتماعي بود که در دولت قبل انجام شده بود اما اسناد آن جابجا نشده بود.

وزير اقتصاد اظهار داشت : درباره سهام عدالت شاهد بوديم مردم چيزي بدست نياورده بودند و هم 62 شرکت بزرگ کشور بلاتکليف بودند.

وي افزود: طرحي تهيه کرديم به اتفاق آراء فکر مي کنيم با اجراي آن بسته، سهام عدالت به فرجام خوبي مي رسد لايحه آن يکسال است در دولت است مانع آن به زودي برطرف خواهد شد و به سرانجام مي رسد.

وي افزود : ماه آينده براي اولين بار سود ميان سهام داران عدالت توزيع خواهد شد، زمان انتخابات اين کار را نکرديم و بيش از 20 ميليون نفر حساب بانکي را اعلام کردند تا دو ماه آينده براي بقيه تکميل و واريز مي شود.

ساماندهي مؤسسات مالي غيرمجاز از افتخارات دولت يازدهم است

قائم مقام بانک مرکزي گفت : مؤسسه ثامن الحجج (ع) از سال 82 با 18 نفر شروع شد و از سال 85 به بعد رونق يافت و اين مشکلات را ايجاد کرد.

اکبر کميجاني در شصت و نهمين و آخرين جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي در دولت يازدهم گفت : اين مشکل به ارث رسيد و همت دولت و مجلس و بانک مرکزي بود که با اين موضوع مقابله کرد و يکي از افتخارات دولت يازدهم گام جدي در ساماندهي اين مؤسسات است.

وي تصريح کرد : اصلاح ساختاري در قالب اصلاح نظام بانکي ، ساماندهي بدهي هاي دولت و رونق بخشي بازار سرمايه از اواسط دولت يازدهم کليد خورد اما تنگناهاي مالي چالش و مانع اجراي آن بود و اميدواريم در دولت دوازدهم در تداوم سياست هاي اجرايي اين امور انجام شود.

کميجاني اظهار داشت : افزايش سرمايه بانکها و اصلاح ترازنامه بانک ها ادامه دارد اما تنگناهاي مالي از سرعت اصلاح و ساماندهي کاست.

وي افزود: 24 هزار و 500 ميليارد تومان بابت افزايش سرمايه و 13 هزار ميليارد تومان بابت تسويه بدهي بانک ها اختصاص يافت.

قائم مقام بانک مرکزي گفت: ساماندهي مؤسسات مالي غيرمجاز ادامه دارد و مشکل آنها مشکل دولت يازدهم نبود بلکه از گذشته انباشته شده بود.

واگذاري تصدي گري به بخش خصوصي فشارها را کاهش مي دهد

معاون قوه قضاييه گفت : هر جا درآمد کلان دارند ماليات نمي دهند اما از حقوق بگيران و کارمندان با درآمد مشخص ماليات مي گيرند.

نوروز کهزادي در شصت و نهمين و آخرين جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي در دولت يازدهم گفت : در اين ميان نبايد به خصوصي فشار بيايد و بايد حجم دولت را کوچک کرد تا هزينه ها کاهش يابد.

وي افزود : تصدي گري هاي دولتي بايد به بخش خصوصي داده شود تا فشار از بخش خصوصي برداشته شود يعني بخش خصوصي اگر خود امورات را اداره کند هزينه هايي غير از هزينه هاي جاري به بخش خصوصي فشار نمي آورد.
وي ادامه داد : استقلال بانک مرکزي هم به نفع آينده کشور است اين استقلال مي تواند به پاسخگويي بانک مرکزي به مجلس منجر شود و البته يکي از اجزاي اصلي رشد هم بهره وري است.

پورابراهيمي : سهم نفت از بودجه به 35 درصد بازگشت

رييس کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت : سهم نفت به 25 درصد در بودجه 95 رسيد اما در سال 96 به 35 درصد برگشت که همچنان باقي است.

محمد رضا پور ابراهيمي در شصت و نهمين و آخرين جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي در دولت يازدهم گفت : 116 هزار ميليارد تومان از 346 هزار ميليارد تومان بودجه کشور يعني حدود يک سوم از ماليات است.

پورابراهيمي گفت : ساماندهي سهام عدالت يکي از مواردي بود که بايد در دولت پيگيري مي شد و در دولت جديد اميدواريم سريعتر سهام عدالت تصميم گيري شود.

وي افزود: واگذاري ها را در بازار سرمايه مي توان رصد کرد و در بازار بدهي به دليل عدم نظارت، نرخ ها به گونه اي است که بالاتر از بازار غيرمتشکل انجام مي شود.
صداوسيما
110



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۴۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سرپرست سازمان خصوصی‌سازی به تاج درباره پرسپولیس و استقلال

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ابراهیم بازیان، سرپرست سازمان خصوصی‌سازی در نامه‌ای به مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، اعلام فروش سهام کنترلی متعلق به دولت در شرکت‌های فرهنگی ورزشی استقلال ایران و پرسپولیس را اعلام کرد.

در نامه بازیان آمده است:

به استحضار می‌رساند، در اجرای هیات مصوبه هیات محترم واگذاری، بلوک سهام کنترلی شرکت‌های فرهنگی ورزشی استقلال ایران و پرسپولیس متعلق به دولت (وزارت ورزش و جوانان) در تاریخ ۱۴۰۳/۲/۳ توسط این سازمان به فروش رسید.

نام شرکت فرهنگی ورزشی استقلال

.............................

درصد سهام واگذار شده ۸۵

............................

قیمت هر سهم (ریال) ۳۰۴۶

.............................

نام خریداران گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس (۵ درصد)

شرکت پتروشیمی پارس (۲۰ درصد)

شرکت پتروشیمی بوعلی سینا (۲۰ درصد)

شرکت پتروشیمی تندگویان (۲۰ درصد)

شرکت پتروشیمی بندرامام (۲۰ درصد)

..............................

نام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس

.............................

درصد سهام واگذارشده ۸۵

.............................

قیمت هر سهم (ریال) ۳۵۸۰

.............................

نام خریداران بانک شهر (۳۰ درصد)

بانک ملت (۲۰ درصد)

بانک تجارت (۲۰ درصد)

بانک صادرات (۵ درصد)

بانک رفاه (۵ درصد)

بانک اقتصاد نوین (۵ درصد)

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد(عکس)
  • نامه سرپرست سازمان خصوصی‌سازی به تاج درباره پرسپولیس و استقلال
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • اعلام نحوه واگذاری سهام به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس